Ua
Вхід/Реєстрація
Ви можете використати свій код клієнта.

Історія компанії / 2023. Зростаття в умовах війни

Зустріч Нового, 2023 року відбулася під вий сирен та вибухи протиповітряної оборони. Так, Війна триває майже рік, та до неї неможливо звикнути. Та при цьому ми маємо не тільки жити, а й працювати, ставити цілі і досягати їх!

 

Звісно, в Новий Рік всім хочеться дива, і ми живемо вірою в нього…

 

Незважаючи на всі зовнішні обставини, війну, блекаути (це слово розуміє кожен українець) АвтоНова-Д розпочала новий рік.  Нову свою історію, і як прийнято у нас в компанії - нову подорож  в океан бізнесу.

 

Січень 

 

04 січня  перша подія - бігати разом, це молода традиція яка має своїх прихильників.

 

 

 

 

16 сiчня презентовано настільну гру “OE&AM” (оригінальні запчастини проти aftermarket). Гра мала бути Новорічним подарунком для наших клієнтів та партнерів, але через завантаженість виробництва (під час блекауту багато людей почали грати в настільні ігри, що викликало бурхливий попит на них) ми не встигли на Новий Рік. 

 

Тому презентацію гри було присвячено 11 річниці для народження АвтоНова-Д!

  

Гра вийшла дуже цікава з великою кількістю варіантів розвитку подій та гравців. 

 

 

 

 

 

17.01.23 АвтоНова-Д виповнилось 11 років.

 

Звісно ніяких гучних святкувань. Але як відзначити річницю компанії, щоб це запамʼяталось? 

 

 В це день відбулись збори керівників щодо підсумків 2022 року. Оскільки головний офіс лишався закритим, за неможливості опалення в період енергетичних обмежень, ми зібрались в одному з приміщень складу Балтийский!

 

 

 

 

 

Приємно святкувати ДН компанії, відзначаючи, що, попри всі труднощі, у 2022 році АвтоНова-Д - ЗРОСЛА!  Попри війну і випробування, ми все одно зростали - що може бути кращим подарунком як усвідомлення досягнутих результатів?

 

19.01.23 - відзначення Водохреще. Одна з найстаріших традицій компанії, у 2023-му їй виповнилося 13 років!

 

Ця традиція настільки вкоренилась, що організація зборів навіть пройшла під лозунгом “на нашому місці, в той же час”.

 

 

 

Нового рекорду з кількості учасників не відбулося, але вперше з 2014 року серед нас були дівчата!  

 

 

Головний бухгалтер Тетяна та її донька Валерія. Звісно, ми трохи хвилювались за дівчат, але вони справились на відмінно!  Разом розділили відчуття перемоги над холодом та своїми страхами.  

 

“Всі великі перемоги починаються з перемоги над самим собою”.

 

20 січня розпочато стратегічне партнерство з Mercedes-Benz Україна.   

 

24 січня на склад прибули генератори від наших китайських партнерів з BOGAP. 

 

 

 

Ця допомога знадобилася як-ніколи. Попри ракетні обстріли ми продовжували жити та працювати. Перебої з електропостачанням були суттєві. Генератори були саме тим, що потрібно, аби продовжувати роботу за будь-яких умов. Їх було розподілено між філіями.

 

27 січня було проведено першу сесію стратегічного планування з керівниками департаментів.

 

В обставинах війни та нестабільності важко планувати та ставити цілі, але життя не можливе без цього надзвичайно важливого елементу. Тому наперекір всім обставинам ми - плануємо! Стратегічна сесія пройшла в нашому головному офісі на Повітрофлотському. В приміщенні, яке було без опалення вже три місяці, було дуже холодно, але ми зігріли та, ба більше, наповнли його енергією - своїм нестримним бажанням жити!

 

 

 

 

 

Лютий

 

04 лютого відбулась друга частина стратегічної сесії 2023, на якій керівниками було  сформовано стратегічні задачі, виконання яких забезпечує виконання планів у 2023 році та закладає фундамент на 2024 рік. 

 

 

 

 

 

 

 

Саме в  цей день було День Народження Керівника Департаменті складської та транспортної логістики Віталяя Бодашевського, ми відсвяткували разом 

 

За підсумками березня було встановлено новий рекорд продажів в компанії!

 

Квітень 

 

Запуск інноваційного складського обладнання - Логімату!

 

 

 

 

 

 

Унікальна система зберігання запчастини, яка дозволяє на 9 м2 розмістити приблизно 7 000 артикулів запчастин, кожна з яких розташована в окремих комірках та може бути знайдена протягом 20 секунд.

 

Розробку проєкту проводила компанія TOP Automation, АвтоНова-Д генеральний замовник.

 

Неможливо переоцінити важливість такої системи для компанії. Завжди приємно відчувати, що ти перший!

 

Травень

 

Обладнання та відкриття спеціалізованого складського приміщення площею 1 000 м2 для зберігання бамперів та підкрилків.   

 

16 травня вперше презентовано унікальну (часто зустрічається це слово) лінійку пива “Перше автомобільне”.

 

 

Неймовірний маркетинговий хід - створити автомобільне пиво!

 

Головна ідея проекту - подарунок для всіх! Пиво можна дарувати клієнтам, а клієнти можуть дарувати його своїм клієнтам. 

 

Пиво презентували в коробці. І, крім самого напою, в набір входив бокал, скарбничка для кришок та тематичні буклети.

 

 

 

Яскраві буклети без перебільшення додавали ваги продукту!

 

17 травня було підписано контракт між Mann-Hummel Україна та АвтоНова-Д щодо дистрибуції фільтрів торгової марки - WIX  Підписання контракту відбулось в м. Красилів Хмельницької області, де розташовано виробництво фільтрів компанії. 

 

 

 

 

Червень 

 

6-го червня презентовано новий транспортний засіб в компанії - причіп! 

 

 

 

Крафтер з причепом отримав можливість перевозити майже такий самий обʼєм вантажу, як і вантажний Mercedes-Benz Atego! Водночас він швидший, мобільніший та може їздити центром міста, що недоступно для вантажних автомобілів.

 

Тандем Крафтер-причіп є новим словом в транспортній логістиці для Автонова-Д та попри всі страхи, це було гарним рішенням!

 

Завдяки тандему, значно зросла швидкість доставки запчастини і підвищилася зручність - причіп лишається на розвантаження, а Крафтер її далі на доставки. 

 

Наприкінці 2023 року саме це рішення буде ключовим в прориві транспортної блокади вантажівок зі сторони Польщі.

 

08 червня всі без винятку керівники філій компанії зібрались в Києві, вперше за два роки, щоб разом пройти воркшоп на тему “Делегування”. 

 

 

 

 

Знайомство керівників регіональних представництв з змінами на складах в Києві 

 

 

 

 

В мирний час нам було непросто зібрати всіх разом, а за таких умов - ще важче. Однак вдалося - труднощі роблять нас іншими…

 

15 червня 2023 - День офіційного відкриття філії “Кривий Ріг”.

 

 

Хоча філія працювала до цього, і навіть з лютого виконувала плани, рішення керівника відділу регіональних продажів було призначити саме цю дату як день відкриття філії Кривий Ріг. Вона стала 22-ю філією АвтоНова-Д

 

17 червня  - День Батька.

 

Свято, яке перевершило всі очікування. Ми запросили дітей співробітників на роботу, де працюють їхні Батьки! І вони були в повному захваті від побаченого, а ще більше -  від розваг, які їм приготували  Немає нічого кращого ніж бачити дітей щасливими!

 

 

 

 

 

 

 

20 червня 2023 року - відкриття філії Хмільник.

 

Невеличке містечко Хмільник у Вінницькій області стало першим містом з населенням менше 30 000 осіб, в якому відкрито філію компанії. Чому саме Хмільник?

 Бо там ми знайшли людину, яка хоче і може побудувати бізнес, а також здатна дотримуватися стандартів компанії. Хмільник 23 -я філія АвтоНова-Д!

 

 

 

Наприкінці червня вийшов мультик про АвтоНова-Д, який доступно та яскраво показує НАШІ цінності. 

 

АвтоНова-Д-складаємо життя з якісних частин

 

17 Липня відбувся перший за час війни фестиваль Old Car Land - виставка ретро автомобілів в Києві. Зазвичай вона проводилася на території музею авіації, але ця локація недоступна під час війни. Тому захід відбувся у Наводницькому парку на березі Дніпра.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ця виставка була маленька, але вона була! І АвтоНова-Д на ній була - і це було яскраво! Вперше були представлені одразу два буси - в кольорах прапору України, - а також присутня велика команда співробітників, які проводили розіграші пива (Першого автомобільного) та інших призів. 

 

 

Ми відкрили двері наших бусів для всіх охочих, і натовп хлинув! Інколи було трохи страшно, що стільки народу набивається всередину, але, дивлячись на емоції, які дарують наші буси людям, ми дали змогу сфотографуватись всім охочим!

 

Липень

 

24 липня -  переїзд філії Полтава.

 

Саме в цей липневий понеділок філія почала працювати на новій локації. І для цього було дві причини:

 

  1. філія “виросла” з приміщення, в якому була розташована раніше;
  2. відкриття Cross docking “Схід” . На базі філії Полтава заплановано один з двох транзитних пунктів власної транспортної логистики: вантаж з Києва приходить в Полтаву, і далі розподіляється на окремі напрямки: Харків, Кременчук, Дніпро, Запоріжжя  

 

 

 

 

І вже 28 липня відбулася перша доставка вантажу до філії Полтава в форматі Cross-docksng. Це один з етапів амбітної задачі - “побудова власної транспортної логістики”, яка забезпечує доставку у всі філії компанії на наступний день до 8-ї ранку. 

 

 

 

Перший автомобіль для доставки з Полтави, Volkswagen Crafter з Причіпом

 

Серпень 

 

08.08.23 було підписано договір на оренду складу площею 10 000 м2.  

 

 

 

 

Компанія стрімко зростає, кількість товарів невпинно росте, можливості існуючих складських приміщень вже вичерпано. Тому новий великий склад - це те, без чого подальший розвиток неможливий. І ми отримали такий склад! Але використовувати його зможемо лише з квітня 2024 року, коли вийде поточний орендар. 

 

8 серпня. В цей день офіційно відкрито ще одну, третю за цей рік філію - в місті Конотоп. Це вже 24 філія, яка забезпечить подальше зростання компанії.  

 

 

 

 

12 серпня  - переїзд філії Тернопіль. Можливості попередньої локації вичерпано, тому - переїзд! Одна з найстаріших, найдосвідченіших філій компанії (9 років) переїхала в нове приміщення. Приємно бачити потенціал нового приміщення та блиск в очах співробітників!

 

 

 

Монтаж стелажної конструкції - попереду 

 

 

 

18 серпня відкрив свої двері спеціально побудований офіс для транспортної логістики на складі Балтійський. 

 

 

Це значно спростило роботу водіїв та логістів, що вплинуло на якість обслуговування та комфорт робочих умов.

 

Побудоване з любовʼю приміщення, одразу стало популярним серед співробітників  

 

30-31 серпня - старт впровадження LEAN (ощадливе виробництво). Іноземне слово і японська технологія. В сучасному світі мало хто не знає про успіх компанії TOYOTA, і ще менше людей знають, що основним є саме Lean технологія  Наша компанія вже зробила спробу в цьому напрямку в 2019 році з американським тренером  Майклом Вейдером,  а за три року ми вирішили, що ощадливе виробництво - це те, що нам точно треба, тому 30 та 31 серпня відбувся перший з чотирьох модулів навчання з LEAN!

 

 

 

 

 

Вересень 

 

Відкриття Нової експедиції на складі  Балтійський в Києві.

 

Склад Балтійський вже давно перевершив свої пропускні можливості та потребував розширення. Нами було оптимізовано всі процеси, взято додаткові площі, але склад “тріщав”. Місця катастрофічно не вистачало, збільшилась кількість помилок при відвантаженні напруження зростало і серед працівників. Так, роботи по створенню нового складу на 10 000 м2 вже велися, але запущений він буде тільки за півроку, тому прийнято рішення про добудову додаткової площі для консолідації вантажів на складі Балтійський. 

 

30.09.23 - введено в експлуатацію нову Експедицію, яка значно полегшила роботу на складі та відвантаження на регіони.

    

 

 

 

Жовтень 

 

02 жовтня було отримано два новеньких DAF LF, обладнаних гідробортами, 

 

Їх було поставлено на обслуговування маршруту Київ - Львів власної магістральної логістики. Так, аж дві вантажівки для одного маршруту, і це задля забезпечення роботи водіїв згідно норм Українського та європейського законодавства - з розрахунку на робочій час за кермом і відпочинок.

 

 

 

 

 

 

04  жовтня - вперше два інтервʼю в один день. Гендиректора компанії АвтоНова-Д  було запрошено на радіо Країна FM для участі в програмі “Експертна думка”. 

 

 

 

 

В цей самий день і в цей самий час комерційний директор Вадим Наумов дав інтервʼю виданню AIN.UA, в якому розповів громадськості про нашу компанію, її історію, нестандартну бізнес-модель та діяльність протягом непростих, але успішних 2022-2023-х років. 

 

13 жовтня  відбулась екскурсія на підприємство Прогрес-сервіс у Львові, яке є одним з лідерів впровадження LEAN-технологій  Виїзд з Києва - 12 жовтня о 15:00, а 13.10 о 7-ї ранку - вже переймаємо досвід на підприємстві! 

 

 

 

 

 

Листопад

08 листопада одна з найважливіших подій року - другий етап формування цінностей компанії. 

 

Відібрано 19 співробітників - амбасадорів цінностей компанії, в протягом дня було сформовано основні цінності:

 

Планування успіху. Завжди дивимось у майбутнє. Наші обґрунтовані плани амбітні і спрямовані на зростання.

Гнучкість та адаптація до будь-яких умов. Життя завжди робить виклики. У кожній складній ситуації ми шукаємо можливості. Кожен день ми впроваджуємо нове та стаємо сильнішими. Таке ставлення — запорука лідерства.

Сміливість та готовність брати відповідальність. Відповідальність у стосунках — основа нашого успіху. Ми виконуємо свої зобов’язання щодо клієнтів, співробітників, партнерів. Маємо сміливість експериментувати і визнавати помилки.

Щирість відкритість довіра. Щиро ставимось до співробітників та партнерів. Відкрито ділимось досвідом та досягненнями. Ми віримо в людей, а вони довіряють нам. Довіра — запорука впевненості.

Навчання розвиток зростання.  Все живе росте і розвивається. Ми — «жива компанія». Постійно навчаємось, долаючи усі перешкоди, щоб завтра стати кращою версією себе.

 

 

  

 

 

 

Важливо, що цінності, сформовані співробітниками, на 95% співпали з цінностями, сформованими власниками. Приємне відчуття сінергії!

 

30 листопада - 03 грудня візит на виставку Automechanika Shanghai.

 

Відвідування профільної найбільшої виставки дає величезний поштовх для будь-якого бізнесу, і ми - не виключення. В Україні вже два роки йде війна, ми майже відрізані від решти світу: виїзд за кордон - справа надскладна, а партнери бояться приїжджати в Україну. Та ми не маємо права відстати від світових трендів, ми маємо бути навіть кращими, бо ми - точно знаємо ціну життю та свободі!

 

 

В Китаї було проведено зустрічі як з вже існуючими постачальниками, співпраці з якими почалась ще 10 років тому, та з новими потенційними партнерами. Звісно, ми полювали на новинки і запчастини які містять потенціал. І ми знайшли їх!

 

 

 

 

Приємне враження від подарунку з України

 

 

 

Несподівані тренди - компанія по технічним рідинам в некласичних кольорах

 

 

Класична логістика на вулицях Шанхаю

 

27 грудня розпочато переговори щодо відкриття нового СТО від АвтоНова-Д в Чабанах (Пере

дмістя Києва). 

 

 

Тут буде найкращий автосервіс!

 

Так, ми відкриваємо другу СТО, і наша мета - створити національну мережу сервісів, яку б обʼєднували одні цінності, прозора система інформації, атмосфера доброзичливості багато іншого, тому ми робимо цей другий важливий крок!

 

29 грудня - офіційне завершення року, урочисті події. 

 

Які б не були досягнення, неможливо святкувати, коли в країні йде ВІЙНА. Та надзвичайно важливо підвести підсумки, відзначити кращих. Відволіктись на мить, зануритись в світ щастя та приємних враженнь.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В 2023 році виповнилося 10 років “AND Parts” - власній торговій марці. Тож ми вирішили відсвяткувати ювілей саме в цей святковий день!

 

Протягом 2023 року ми 8 разів ставили рекорди з продажів, вісім місяців ми покращували наші результати,і розрахунки на грудень були найоптимістичнішими! Проте встановити рекорд продажів в грудні не вдалось - мобілізаційні заходи в другій половини грудня значно знизили активність на ринку.

 

 

 

 

 

Однак загальний підсумок - плани на 2023 рік виконано, ми в черговий раз довели, що перемагати можливо в будь-яких умовах. Головне - мати і міцно тримати ціль, та не відволікатись на другорядне.  

 

Завершився 2023 рік, який з початку і до кінця пройшов під час війни. Ми пережили відсутність світла, майже щонічні ракетні обстріли - особливо в травні,- блокаду з боку Польщі, та ми пишаємось, що витримали все і досягли своїх цілей!

 

Я пишаюсь що поряд зі мною такі сміливі люди!

 

Я та весь наш колектив безмежно вдячні кожному воїну ЗСУ, які на передовій ціною своїх життів надали нам можливість жити у вільній країні! 

 

У свою чергу ми, як свідомі та вдячні громадяни підтримуємо нашу військо. Робимо це регулярно та без зайвого розголосу, тому що справжня допомога - це допомога від серця. Єдиним винятком, який набув широкого розголосу, була участь у проекті фонду “Повернись живим” в грудні, де ми повністю екіпірувати бригаду, що займається розмінуванням: від міношукача до автомобіля.

 

Без сумніву, ми будемо вічно вдячні людям, які віддали життя за Україну, за нашу свободу!

 

Завершилась подорож довжиною в рік в океані бізнесу - і непростому і штормовому, повному небезпеці.

 

Традиційно основні показники компанії в 2023 р:

 

  • Команда АвтоНова-Д - 473 співробітників
  • Кількість запчастин на складі  – 170 000 найменувань
  • Парк компанії - 140 автомобілів + 4 причепи
  • 24 філії компанії в регіонах України